top of page
  • futuregenerationsu3

Hur utförs tjänsten?

Uppdaterat: 18 jan. 2021




Vi har kommit tillväga med vår tjänst genom att generera ideer tillsammans. Idéstormningen började med endast ett ord av stor betydelse. Utbildning. Något vi ansåg vara makten till framgång. Genom att skriva ner olika bristområden inom dagens utbildningssystem föddes tanken av vår tjänst. Vilken utgår på att anordna workshops på en timme för högstadieelever. Tanken med tjänsten är att förbättra elevernas prestation i grundskolan, eftersom det är något vi ansåg vara problematisk under vår skolgång. Genom att utföra en marknadsundersökning som besvarades av över 100 deltagare, kom vi fram till att problemet stöttes på av många fler än bara vi.


Enligt marknadsundersökningen var de mest problematiska områden: stress inför gymnasiestart och nationella prov, koncentrationssvårigheter samt saknad motivation. Därför bestämde vi oss för att skräddarsy tre olika workshops med fokus på varsitt ovannämnda ämne.

Dessa är svårigheter alla är medvetna om eller har stött på någon gång under sitt liv. Däremot är det inte lika vanligt att tala om dem, och sedan finna lösningar tillsammans. Därför är vi övertygade om att nyckeln till att motverka dessa svårigheter, eller åtminstone minska dem, är våra workshops. Vår förmodan är att eleverna ska känna samhörighet och identifiera sig med oss, eftersom det inte var längesedan vi själva var där. På så sätt kommer vi kunna skapa en relation som skiljer sig från relationen mellan en vuxen och eleverna.

 

1 Projektplanen samt strukturen av dessa workshops ska likna varandra, men innehållet kommer visserligen skilja sig beroende på ämnet. Workshopen ska formas genom att inledningsvis inkludera information och statistik om ämnet. Detta för att upplysa eleverna om hur många som är försatta i samma situation som dem och därav belysa allvaret med ämnet.

2 Sedan ska vi med hjälp av våra egna erfarenheter återberätta hur vi själva tog oss ur sådana situationer. Parallellt med detta, ska vi även presentera konkreta tips som kan hjälpa dem att finna lösning på dessa problemområden.

3 Den praktiska momenten kommer bestå av en gemensamma övningar som sedan ska kopplas ihop med allt som har presenterats innan. Därefter kommer vi återigen tala från våra egna erfarenheter för att skapa en “vi känsla”. Dessutom ska vi använda oss utav en kahoot för att sammanfatta innehållet. Vinnarna kommer att få presenter i form av biobiljetter och skolmaterial.

4 Slutligen kommer vi sammanfatta innehållet och ge dem möjligheten att nå oss via mail. Tjänsten innehåller denna möjlighet, därför att tanken med projektet är att genuint hjälpa ungdomarna. Vi anser att detta kräver mer tid än den timmen vi framför vår workshop. På så sätt kan de, ifall de vill, diskutera vidare om deras problem och kommunicera med oss via mail och sociala medier.

5 I den absolut sista momentet ska både lärare och elever få en enkät. I den kommer de kunna yttra sig om vårt anförande genom att ge oss feedback. Med tanken på att lärare och elever är två olika målgrupper, kommer enkäten vara anpassad efter vardera målgrupp.




 

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page